Google+
Megosztás
Megosztás
Levélküldés
Ajánlja tovább oldalunkat
Youtube

Azt hallottam, a fogbeültetés sokszor sikertelen

A fogbeültetés, vagy más néven fogászati implantáció, akkor sikeres, amikor az állcsontba ültetett műgyökér becsontosodik, és alkalmassá válik arra, hogy terhelés alá kerüljön, vagyis elkészíthető rá egy fogpótlás.

A fogpótlás lehet:

  • korona,
  • híd, vagy
  • akár az összes fogat pótló hídprotézis  egyaránt.

Abban az esetben sikertelennek a fogbeültetés, amikor nem jön létre szoros kapcsolat a csont és az implantátum felszíne között, vagyis az implantátum nem csontosodik be. A műgyökér mozgathatóvá válik, és megmozdul. Ez mindig valamilyen akut gyulladás, bakteriális fertőzés miatt következhet be.

A begyulladt implantátumot el kell távolítani, de az is előfordul, hogy spontán, magától kilökődik. (Innen származik a köznyelvben használt „kilökődés” fogalom.) A csontosodás zavara általában a beültetést követő első néhány hét alatt tüneteket okoz, így ez mindenképpen hamar kiderül.

A már sikeresen beépült implantátumok körül a csontfelszívódás általában rendkívül lassú, így ezek várható élettartama több tíz év.

A sikertelenség miatt elveszített implantátumok aránya a nemzetközi, és a hazai statisztikák szerint is nagyjából 1-3% között mozog. Ami miatt mégis sokkal gyakrabban hallunk sikertelen esetekről, az leginkább azért van, mert a rossz hírek mindig sokkal gyorsabban terjednek, és sokkal nagyobb publicitást és figyelmet kapnak mint a jók.

Csavarozott fogpótlás

Az implantátumok esetében lehetőség van arra, hogy ún. oldható módon kerüljenek rögzítésre a fogpótlások. Mindegy, hogy egy ...

» Katt ide a folytatásért

A beültetett implantátum, műgyökér adatait utólag is beszerezhetem?

Természetesen! Azt fontos tudni, hogy egészségügyi törvény kötelezi az orvosokat, hogy tájékoztatást adjanak pácienseiknek a beültetett implantátum, ...

» Katt ide a folytatásért

Mi a helyzet a PEEK implantátumok esetében? Ezek tényleg a legújabb implantátumok, amelyek kiváltják a titán implantátumokat?

A PEEK (Polyéter-éter-keton) kapcsán a nemzetközi szakirodalom széles körben foglalkozik az anyag általános orvosi, ezen belül traumatológiai ...

» Katt ide a folytatásért

Tegye meg az első lépést…

recepció
Kérjen visszahívást!
Foglaljon időpontot!

 5 GYANÚS JEL,
hogy a fogbeültetése körül valami
nem stimmel…

ÉRDEKEL!

Amiről a fogorvosok mélyen
hallgatnak, avagy
5 GYANÚS JEL,
hogy valami nincs rendben...

Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük helyes e-mail címet adjon meg!
Kérjük fogadja el a feltételeket!
Fogbeültetés-szájsebészet Fogászat