Google+
Megosztás
Megosztás
Levélküldés
Ajánlja tovább oldalunkat
Youtube

Kíváncsi, mi a
sikeres fogbeültetés záloga?

Adja meg  e-mail címét, és eláruljuk
dr. Czinkóczky Béla 6+1 műhelytitkát…

Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük helyes e-mail címet adjon meg!
Kérjük fogadja el a feltételeket!

Konzultáció

dr. Czinkóczky Béla, fogszakorvos, szájsebész, igazságügyi orvosszakértő, a speciális és elrontott fogászati implantációs esetek szakértőjével eset szóbeli megbeszélése, hozott CT, rtg. általános, részletes szóbeli kiértékelése, elmagyarázása.

NEM tartalmaz szájvizsgálatot

Időtartam: max. 1 óra

Önnek ajánljuk, ha még csak „felméri a terepet”,

Konzultáció költsége dr. Czinkóczky Bélánál 20 000 Ft/óra

Vissza

FOGadás csomagunkat Önnek ajánljuk,

– ha még soha nem járt nálunk,
– vagy már, több, mint 5 éve nem kereste fel Központunkat

Ebben a csomagban minden benne van, amire Önnek első alkalommal szüksége lehet:

 FOGadás csomag ára: 24 000 Ft

Vissza

Két úton kérhető orvosszakértői vélemény:

1. Kirendelés útján

Már bírói (bírósági) szakaszban lévő peres ügyben a bíróság rendelhet ki igazságügyi szakértőt. Ebben az esetben a perben álló felek megeggyezése alapján van mód arra, hogy közösen indítványozzák, hogy a bíró egy adott szakértőt rendeljen ki. Ilyenkor kirendelésre készül az ún. igazságügyi orvosszakértői vélemény. Érdemes tehát arra törekedni, hogy közösen találjanak egy olyan szakértőt, akinek a véleményét mindkét fél elfogadja.

2. Megbízás alapján

Bárki szabadon kérhet orvosszakértői véleményt,  egy vitás ügy, egy orvosi kezeléssel kapcsolatos vita eldöntéséhez, vagy egy jogi eljárásban a felelősség elbírálásához. Ebben az esetben közvetlenül, felkérésre készül egy olyan szakvélemény, amelyet természetesen akár egy jogi eljárásban is fel lehet használni.

(Fontos tudni, hogy az ilyen orvosi szakvélemény csak abban az esetben válik igazságügyi orvosszakértői véleménnyé, ha azt a bíróság befogadja és beemeli az eljárásba. Ha a felek nem ismerik el közösen a szakértő személyét, a bíróság másik, új igazságügyi szakértőt rendel ki -amihez joga van-, úgy az előbbi szakvéleményt ilyenkor nem is köteles figyelembe venni.)

A Czinkóczky Implant Központban

Az Igazságügyi orvosszakértői vélemény elkészítése 3 részből tevődik össze:

1. Személyes konzultáció dr. Czinkóczky Béla igazságügyi orvosszakértővel

Mit is tartalmaz pontosan ez az első alkalom?

A konzultáció költsége: 20 000 Ft

2. Ön megrendeli az orvosszakértői véleményt

3. Orvosszakértői vélemény elkészítése

A dokumentáció elkészítésének költsége:  20.000 Ft/óra

Vissza
Hívjon!
06 1 483 0233
06 20 200 6033
Kérjen visszahívást!
Foglaljon időpontot!

Gyökérkezelés: Elhalt fogak gyógyítása?!

Elhalt fogak gyógyítása?!

Emberek ezrei járnak orvosról orvosra, mire kiderül, mitől van bőrbetegségük, mitől hullik a hajuk, vagy pl. mitől fájnak az ízületeik… Kezdje egy tapasztalt fogorvosnál, ha van gyökérkezelt foga!

Egy jó orvos nem csak tökéletesen fájdalommentesen dolgozik, de korrekt gyökérkezelést is végez, amitől megszűnhetnek, vagy ki sem alakulnak hasonló problémák a kezelést követően.

Tudjon meg minden fontosat a gyökérkezelésről!

Egyetlen, látszólag problémamentes, de hanyagul gyökérkezelt fog is rettentő sok tünetért lehet felelős, amire talán nem is gondol. Ezért nagyon fontos, hogy a gyökérkezelést becsülettel végezzék el, vagy a már meglévő gyökérkezelt fogát ellenőriztesse.

A tökéletlen gyökértömés ugyanis góc kialakulásához vezethet, amely komoly betegségek forrása lehet. Pl. különböző ízületi fájdalmak, hajhullás, bőrbetegségek, krónikus gyulladások, ismeretlen eredetű lázas állapotok, de a gócban (más néven baktériumfészekben) lévő kórokozók a méreganyagaikon keresztül gyakorlatilag bármely szerv működését megtámadhatják. A fogászati góc megelőzésének legbiztosabb módszere az évenkénti fogorvosi kontrollvizsgálat.
Egy tapasztalt orvos egy egyszerű röntgenképről könnyedén felismeri a rosszul gyökérkezelt fogat!

“Fájdalmas az eljárás?”

Bár a gyökérkezelés szó hallatán sokaknak félelem ül az arcára, meg kell, hogy nyugtassuk, rendelőnkben a kezelés megkezdése előtt a kezelendő fogat/fogakat speciális módon elérzéstelenítjük, így a gyökérkezelés teljesen fájdalommentesen zajlik. Ráadásul szakértő kezeink tudják, mikor, hová nyúljanak, ezért az egész kezelés fog-gyökerenként általában nem több, mint 20 perc.

Miért lehet szükség gyökérkezelésre?

A kezelésre akkor van szükség, ha fogszuvasodás a fog mélyére hatolva eléri a fogbélüreget és megfertőzi. Ennek leggyakoribb tünetei a spontán fogfájdalom, éjszakai fogfájdalom lehetnek, de előfordul a fog tünetek nélküli elhalása is, mely során inkább melegre való érzékenység marad vissza.

A megfertőződött fogbélüregben baktériumok élnek, melyek gyulladásos termékeikkel nem csak a fog gyökerét hanem a foggyökér körüli szöveteket is megfertőzhetik, nagyobb gyulladást, gennyesedést, hosszan elhúzódva cisztát okozva.

Ha a fogat baleset érte, a mechanikai trauma következtében sajnos szintén elhalhat. Ilyenkor a legszembetűnőbb tünet az adott fog elszürkülése lehet, mindamellett, hogy hidegre, melegre a fog nem reagál. Ilyen esetekben szükséges a baktériumok eltávolítása, a gyökércsatornák fertőtlenítése és a foggyökerek gyökértöméssel való ellátása.

Hogyan történik a gyökérkezelés?

Mindenekelőtt: Nem kell félni!
A legfontosabb, hogy ne aggódjon, a kezelés teljesen fájdalommentes!

1. Röntgen
Első lépéseként a fogról röntgenfelvételt készítünk, hogy pontos képet kapjunk a gyulladás mértékéről, elhelyezkedéséről, a gyökerek számáról, lefutásáról, anatómiai adottságairól.

2. Tökéletes érzéstelenítés
Következő lépésben tökéletesen elérzéstelenítjük a fogat.

3. Tisztítás, fertőtlenítés
Megtisztítjuk a szuvas területektől, majd a fogbélüreg tartalmának eltávolítása történik, melyben a fogat ellátó apró erek és idegek találhatók. Utána a gyökércsatorna fertőtlenítését és megmunkálását végezzük annak érdekében, hogy a fertőzött gyökércsatornákból az összes baktériumot és gyulladt szövetet eltávolítsuk.

4. Gyökértömés
Végül a gyökércsatornát hermetikusan lezárjuk, ideiglenes gyógyszeres- vagy végleges gyökértöméssel ellátva.

5. Fog koronai része
A gyökértömést követően a sérült fog koronáját állítjuk helyre. Ez történhet hagyományos töméssel, bizonyos esetekben azonban, amikor a szuvasodás vagy trauma következtében a fog koronai részéből sok hiányzik, a fogat betéttel, csappal illetve koronával építjük fel annak érdekében, hogy minél tovább megőrizhessük a szájban.

Mennyi ideig tart a gyökérkezelés?

A kezelés időtartama és az adott fog kezeléseinek száma elsősorban a fog gyökereinek számától és a gyulladás mértékétől függ. A metszőfogak általában egy gyökerűek, a kisőrlőfogak egy- vagy kétgyökerűek, míg a nagyőrlőfogak két- vagy háromgyökerű fogak.

A gyökerekben általában egy gyökércsatorna helyezkedik el, de bizonyos fogaknál kettő is fellelhető. Az adott fog összes gyökércsatornáját külön-külön kezelni kell. Amennyiben nagyon gyulladt, fertőzött fog kezelése zajlik, általában két, esetleg háromszori fertőtlenítés és ideiglenes gyökértömés szükséges ahhoz, hogy a fog gyökértömését el tudjuk végezni.

Rendelőnkben korszerű gépi gyökércsatorna megmunkáló eszközökkel és szakértő kezekkel dolgozunk, így a kezelés időtartamát nagymértékben csökkenteni tudjuk, sőt a kezelés közben nem kell röntgenfelvételt készíteni, a gyökércsatornák pontos paramétereit elektronikus eszközökkel tudjuk meghatározni, mely komfortosabbá teszi a kezelés menetét.

Mennyibe kerül a gyökérkezelés?

Pontos árajánlatot minden esetben a fogak állapotának felmérése után, személyre szabottan készítünk, hiszen ahány ember, annyiféle eset létezik.

Tájékoztatásul az árakról:

GYÖKÉRKEZELÉS
Gyökérkezelés30 500 Ft-tól
Elektromos gyökérhossz meghatározás2 500 Ft/csatorna
Gyógyszeres gyökértömés2 000 Ft

 

Az érzéstelenítés fajtái

Abban szerintem megegyezhetünk, hogy a fájdalom az ember egyik legnagyobb ellensége. Szerencsére a fogorvosok és a kutatók ...

» Katt ide a folytatásért

Mikor ültethető be egy implantátum?

Manapság a foghiány pótlására a legjobb megoldás az implantátum behelyezés. Ha ki kell húzni egy fogat, akkor alapos vizsgálat után ...

» Katt ide a folytatásért

Torus mandibularis

Tünetmentes, kétoldali, kemény tapintatú, göbös felületű, nem daganatos csontkinövés az állkapocs belső, nyelv felőli oldalain (általában szimmetrikusan). Kialakulásának oka nem ...

» Katt ide a folytatásért

Tegye meg az első lépést…

recepció
Kérjen visszahívást!
Foglaljon időpontot!

 5 GYANÚS JEL,
hogy a fogbeültetése körül valami
nem stimmel…

ÉRDEKEL!

Amiről a fogorvosok mélyen
hallgatnak, avagy
5 GYANÚS JEL,
hogy valami nincs rendben...

Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük helyes e-mail címet adjon meg!
Kérjük fogadja el a feltételeket!
Elrontott és speciális fogászati implantációs esetek Fogbeültetés-szájsebészet