Google+
Megosztás
Megosztás
Levélküldés
Ajánlja tovább oldalunkat
Youtube

Fogbeültetés: jobb, mint az eredeti?

Az első sikeres fogbeültetést negyvenöt éve, Svédországban végezték el. A fogászatot forradalmasító beavatkozás fejlődése azóta töretlen: ott tartunk, hogy az implantátumok gyakran jobbak, mint az eredeti fog. Mit hozhat még a jövő?

2010 nyarán New Yorkban tartották az implantológia 45 éves évfordulójának emléket állító nemzetközi konferenciát, ahol Czinkóczky Béla fogszakorvos, fog- és állcsontsebész is részt vett.
„Amíg néhány évtizede még az volt a legfontosabb szempont, hogy hova lehet implantátumot beültetni, ma már a fogpótlás funkcionális és esztétikai szempontjai a legfontosabbak” – fogalmaz a fogszakorvos. Hozzátéve: a fémmentes fogpótlások nem csupán esztétikai, de biológiai tulajdonságaikban is képesek felülmúlni a természetes fogakat.

A legújabb kutatásoknak köszönhetően ma már a csont-, vagy íny hiányainak pótlása sem lehetetlen. És az sem elhanyagolható szempont, hogy a hiányzó fog gyakran azonnal pótolható, nem kell hónapokig takargatni a hiányosságainkat.

Ahogy Czinkóczky doktor mondja, a napjainkban beültetett implantátumok egyre nagyobb százaléka kerül korai, vagy azonnali terhelésre. Ez azt jelenti, hogy amíg ezelőtt negyven évvel akár fél évet is várni kellett, addig – a korszerű bioanyagoknak, és modern technológiáknak köszönhetően – ma már egyre gyakoribb, hogy a beültetést követően akár azonnal valamilyen fogpótlás kerül az implantátumokra.
Míg évtizedekkel ezelőtt az orvos csak a szakértelmében bízhatott és reménykedhetett, hogy jó helyre kerül-e az implantátum, ma már a a legkorszerűbb digitális 3D technológiával történik a műtéti tervezés és kivitelezés: az implantátumot végül egy sebészi sablon segítségével ültetik be. A számítógépes tervezésnek köszönhetően szinte nullára csökkentek az esetleges hibák esélyei, s a páciensek műtét utáni kellemetlenségei is megszűntek: nincs többé fájdalom.

A fogbeültetés korábban „nagy“műtétnek számított, de a mai technikával a páciens már másnap élheti megszokott életét: megszűnt a hosszan tartó sebgyógyulás, az ödéma, a varratszedés, a véraláfutás időszaka, sőt, még diétázni sem kell.

Az olcsó implantátum hátrányai egy megbízható rendszerrel szemben…

Az olcsó implantátum legnagyobb problémája nem az, hogy nem fogadja be a szervezet, hanem az, hogy nem tudjuk megjósolni ...

» Katt ide a folytatásért

RENDELŐI fogfehérítés 3 LÉPÉSBEN

Melyek a fogfehérítés lépései? Mit tegyen, ha el szeretné kezdeni a fehérítést? Otthoni fogfehérítés 5 LÉPÉSBEN ...

» Katt ide a folytatásért

A beültetett implantátum, műgyökér adatait utólag is beszerezhetem?

Természetesen! Azt fontos tudni, hogy egészségügyi törvény kötelezi az orvosokat, hogy tájékoztatást adjanak pácienseiknek a beültetett implantátum, ...

» Katt ide a folytatásért

Tegye meg az első lépést…

recepció
Kérjen visszahívást!
Foglaljon időpontot!

 5 GYANÚS JEL,
hogy a fogbeültetése körül valami
nem stimmel…

ÉRDEKEL!

Amiről a fogorvosok mélyen
hallgatnak, avagy
5 GYANÚS JEL,
hogy valami nincs rendben...

Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük helyes e-mail címet adjon meg!
Kérjük fogadja el a feltételeket!
Elrontott és speciális fogászati implantációs esetek Fogbeültetés-szájsebészet Fogászat