Google+
Megosztás
Megosztás
Levélküldés
Ajánlja tovább oldalunkat
Youtube

Gyökérkezelés: mindenki rémálma?

Az ember majd belehal a fájdalomba, és inkább könyörög, hogy húzzák ki a fogát, csak azokat a tűket ne lássa, amivel az “agyában turkálnak!”

Sokszor hallani ehhez hasonló, sőt még elrettentőbb beszámolókat és rémmeséket a gyökérkezelésről.
Ezeket hallva, őszintén szólva nekünk is inunkba szállna a bátorságunk attól, hogy rendszeresen felkeressük a fogorvost, de valószínűleg még a szakmától is elmenne a kedvünk, ha nap, mint nap az előzőeket, hasonló módon csinálnánk!!!

A történet egy pici része valóban igaz, a másik részében azért találunk némi kivetnivalót!
A gyökérkezelés során valóban eltávolítjuk a fogból a fogideget, ez tény, hiszen e nélkül, nem lehetne a panaszt okozó fogat meggyógyítani. DE közel sem fájdalom és kínok árán, ez a rész teljesen valótlan.

Nem mondom, érzéstelenítés nélkül valóban fájna, de a nélkül minden beavatkozás fáj. Szóval amennyiben nem fakír, fájdalommal sajnos nem szolgálhatunk, a mai korszerű és rendkívül hatékony érzéstelenítőknek hála, a beavatkozás teljesen fájdalmatlan.

Lehetséges a fájdalommentes gyökérkezelés!

Amennyiben az a tény nem keserítette el és képes még tovább olvasni, pár mondatban elmagyarázzuk, hogy tulajdonképpen hogy is zajlik a gyökérkezelés!

A sikeres gyökérkezelés egyik alapvető feltétele egy jól hozzáférhető, gyökértömés készítéséhez jól előkészített fog. Amikor gyökérkezelésre kerül a sor, minden esetben hozzá kell férnünk a fog belsejéhez, a fogbél üreghez, hogy a benne lévő gyulladásos, vagy esetleg már elpusztult szöveteket eltávolíthassuk.

Trepanálásnak nevezzük a folyamatot, amikor a fog belsejét megnyitjuk és feltárjuk a fogbél üreget.

Exstirpációnak nevezzük azt a munkafázist, mely során a fogbél (pulpa) eltávolításra kerül.
A két folyamat mindig egyszerre, egy kezelés alkalmával, egymás után történik. A kezelés alkalmával a panaszt okozó gyulladt idegrész, a gyulladásos szövettörmelék is eltávolításra kerül.

A beavatkozás teljesen fájdalmatlan, hála a korszerű és rendkívül hatékony érzéstelenítőknek, melyeket helyi érzéstelenítésben alkalmazunk.

A következő gyökérkezelési munkafázisok, ülések során, akár további érzéstelenítésre már nem is lesz szükség, mert a fogban lévő minden érző funkciót kikapcsoltunk az ideg eltávolításával.

Gingvitis

A száj és a fogak nemcsak a táplálkozás és az emberi kommunikáció fontos részei, de esztétikai szempontból is jelentős szerepük ...

» Katt ide a folytatásért

Miért van szükséges a varratszedés? Nem szívódik fel az anyag magától? Miben különbözik a felszívódó varrat és a műtéti fonal, miért jobb az egyik a másiknál?

A varratok többségét a szájból 7-10 nap után eltávolítjuk. Ez a varratszedés. Az ún. felszívódó varratok ennél hosszabb ideig ...

» Katt ide a folytatásért

Miért veszélyesek a fogágybetegséget okozó baktériumok?

Egyrészről mert már a nevüket is alig lehet kimondani: Aggregatibacter actinomycetemcomitans Porphyromonas gingivalis ...

» Katt ide a folytatásért

Tegye meg az első lépést…

recepció
Kérjen visszahívást!
Foglaljon időpontot!

 5 GYANÚS JEL,
hogy a fogbeültetése körül valami
nem stimmel…

ÉRDEKEL!

Amiről a fogorvosok mélyen
hallgatnak, avagy
5 GYANÚS JEL,
hogy valami nincs rendben...

Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük helyes e-mail címet adjon meg!
Kérjük fogadja el a feltételeket!
Elrontott és speciális fogászati implantációs esetek Fogbeültetés-szájsebészet Fogászat