Google+
Megosztás
Megosztás
Levélküldés
Ajánlja tovább oldalunkat
Youtube

Kamasz gyerkekek és a fogmosási technikák

Még a fogmosási technikák használatáról is határozott elképzelései vannak?

Abban a hitben van, hogy az ő fogai soha nem fognak kilyukadni, sőt még fogat mosni sem szükséges mindennap?
Ha már mindennel próbálkozott a dicsérettől a büntetésig, és már feladta a reményt, akkor olvassa tovább bejegyzésünket, hátha talál használható ötletet.

Azzal tisztában vagyunk, hogy egy kamasz gyermeket, legyen fiú vagy lány, néha nagyon nehéz rávenni a rendszeres fogápolásra. A túlhajszolt szülőknek arra végképp nincs ideje, hogy még a fogmosását is ellenőrizze csemetéjének, örül, ha találkozik vele emberi időben.

Ha gyermekünk nem mos rendszeresen és megfelelően fogat, annak nem csak a rossz lehelet lesz a következménye. Igaz egy fiatal lányt az a tény, hogy büdös a szája talán a fogmosás irányába fog terelni.

Természetesen a fiúkat is ösztönözhetjük ezzel. Kereskedelemben kapható szájszag mérő készülék, mellyel kézzel fogható bizonyítékot prezentálhatunk gyermekünknek, megspórolva neki ezzel azt az energiát, melyet a fogmosás elkerüléséhez szükséges kifogások gyártásához használt volna fel. Így több idő és erő marad a szájhigiéniára.

Egy másik jónak ígérkező trükk a plakkfestés (plakk=lepedék). Gyógyszertárakban fellelhető plakkfestő tabletta, mely ártalmatlan az egészségre, viszont annál látványosabb eredményt tud produkálni.
Az eljárás lényege, hogy a tabletta megfesti a fogakon maradt plakkot, azaz azt a káros baktérium és ételmaradék réteget, amely a fogak szuvasodásáért, fogkőlerakódásáért, ínyvérzésért valamint a rossz leheletért felelősek.

Rendelői körülmények között talán még látványosabbá tehető a fogakon maradt plakk, ahol szakember segítségével a nehezen látható helyekre is bekukkanthatunk. Az sem elhanyagolható tény, hogy kamaszunk azonnal elméleti és gyakorlati képzést kap fogmosási technikákból. Persze nem rázúdítva haszontalan információk tömkelegét.
Miután megtekintettük együtt a fogakon maradt lepedéket, megkérjük páciensünket, hogy a fogorvosi székben ülve fogkeféjével próbálja meg eltávolítani a lerakódásokat. Mellette ülve ellenőrizzük mozdulatait és segítünk elsajátítani a helyes technikát.

Így tükörben ellenőrizve és részletesen átbeszélve a fogmosás minden mozzanatát, biztosak lehetünk abban, hogy gyermekünk valamicskét okul ebből a találkozásból, ami annak ellenére, hogy fogorvosnál volt, nem járt semmiféle kellemetlen élménnyel.:-)

Ön tudja, hogyan kell a rögzített fogpótlásokat, koronákat, hidakat tisztítani?

Általános tévhit, hogy a fogpótlás nem szuvasodhatnak, tisztításukra nem kell annyi időt fordítani, mint a saját ...

» Katt ide a folytatásért

Tudta Ön, hogy a fogágybetegség kialakulásáért a dohányzás is felelős…?

Az köztudott, hogy a dohányzás szerepet játszik a szív, tüdő…stb. betegségek kialakulásában, de azt már kevesen tudják, hogy a fogágybetegség ...

» Katt ide a folytatásért

Kaptár a naptár?

Biztosan Önnel is előfordult már, hogy tennivalói annyira összesűrűsödtek, hogy az adott napra, vagy hétre nem maradt szabad hely ...

» Katt ide a folytatásért

Tegye meg az első lépést…

recepció
Kérjen visszahívást!
Foglaljon időpontot!

 5 GYANÚS JEL,
hogy a fogbeültetése körül valami
nem stimmel…

ÉRDEKEL!

Amiről a fogorvosok mélyen
hallgatnak, avagy
5 GYANÚS JEL,
hogy valami nincs rendben...

Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük helyes e-mail címet adjon meg!
Kérjük fogadja el a feltételeket!
Elrontott és speciális fogászati implantációs esetek Fogbeültetés-szájsebészet Fogászat