A nyári melegben gyakran száraz lesz a nyelvünk és összeragadnak az ajkaink, amelynek eredménye lehet a rossz lehelet.

Dr. Philip Tierno, az „A baktériumok titkos élete” című könyv szerzője az alábbi ételek és italok fogyasztását ajánlja, ha meg akarjuk szüntetni a fenti állapotot.
1. Petrezselyem-mag
A zöldséget már régóta használják lehelet-frissítésre, vagy a rossz lehelet elkerülésére de a titok a magokban rejlik, mivel több bennük található az aktív összetevő.
2. Sós víz
Öblögessünk egy pohárnyi langyos, sós vízzel fél percig, a rossz lehelet megszüntetése érdekében.

3. Gyümölcsök
Ha épp nincs kéznél rágó, rágcsáljunk bármilyen magas rosttartalmú gyümölcsöt, vagy zöldséget, például körtét, répát, vagy zellert. Ezek az ételek segítenek kiszedni a fogainkban maradt ételmaradékokat, ezáltal megszüntetve a rossz leheletet.

4. Mentolág vagy fahéjdarab
Ezeknek a fűszerekben található olajoknak köszönhetően semlegesíthetjük a hagymaszagot.
5. Bogyós gyümölcs és joghurt
Együnk meg naponta kétszer egy pohár natúr joghurtot, mert ezáltal csökkenthetjük a száj kén-hidrogénszintjét. A bogyós gyümölcsök és a dinnye ugyancsak alkalmas erre a célra. Ne fogyasszunk viszont magas savtartalmú gyümölcsöket, pl. citromot, mert az hozzájárulhat a rossz lehelet kialakulásához.