Google+
Megosztás
Megosztás
Levélküldés
Ajánlja tovább oldalunkat
Youtube

Milyen veszélyei lehetnek a fogbeültetésnek?

Magyarországon is egyre népszerűbb a fogbeültetés. Azonban sok fogorvos kevés gyakorlattal, nem megbízható technológiával dolgozik, s e miatt egyre gyakoribbak az elrontott implantációs esetek.

Ráadásul a betegtájékoztatás hiánya miatt sokan észre sem veszik, ha az implantátum nem megfelelő.

Egy fogbeültetés után akár azt is gondolhatjuk, hogy bizonyos tünetek természetes velejárói a beavatkozásnak. Ez az oka annak, hogy sokan már csak akkor mennek fogorvoshoz, amikor rendszerint késő. „Ha valaki a fogászati implantációt követően vérzést, fájdalmat, kellemetlen leheletet vagy rossz szájízt érez, azonnal forduljon orvoshoz, mert ezek nagyobb bajok tünetei lehetnek” – figyelmeztet Czinkóczky Béla fogszakorvos, fog- és állcsont sebész. Gond esetén a hibás implantátumot a lehető legrövidebb időn belül el kell távolítani, ellenkező esetben napról napra  csökkenhet az értékes csontszövet, de rosszabb esetben akár komolyabb következmények is előfordulhatnak.

Ahogy a szakember mondja, az implantátummal kapcsolatos problémáknak három oka lehet:

  •     a hibás tervezés és az elrontott sebészi technika,
  •     a nem megfelelően kiválasztott implantátum,
  •     de a páciensek felelőssége sem hanyagolható el.

„A hibás tervezés és kivitelezés miatt az implantátum rossz helyre, vagy rossz szögben kerülhet az állcsontba, de gondot okozhat a rossz minőségű vagy éppen a kevés csont is, ha a beavatkozást végző orvos nem veszi ezt figyelembe. Az egyik legtöbb problémát egyébként a nem megfelelő implantátumok okozzák.

Sok új gyártó és új technológia jelenik meg évről-évre, melyekről nagyon kevés klinikai tapasztalat áll rendelkezésre”– figyelmeztet Czinkóczky doktor, aki azt javasolja, csak széles körben ismert és jól bevált implantátumot válasszunk, mert ezek kiforrott technológiára épülnek s elterjedtségük miatt bárhol kezelni tudják, ha bajt okoznak.

A betegeknek is nagy a felelősségük abban, hogy a beültetett műgyökér, és az arra felépített fogpótlás akár évtizedekig is kitartson: komolyan kell venni és be kell tartani a higiénés szabályokat és évente el kell menni orvosi ellenőrzésre.

(Forrás: medizona.hu)

Mire jó a szájvíz?

A hagyományos szájvízeket a napi fogápolás kiegészítéseként, kimondottan a lehelet frissebbé tételére lehet használni. Csak olyat szájvíz használata ...

» Katt ide a folytatásért

Használjunk-e más eszközt a fogkefén kívül?

Elvileg mondhatnánk, hogy nincs másra szükség, de természetesen mindig lehet javítani a fogkefe-fogkrém páros hatékonyságán. ...

» Katt ide a folytatásért

Az olcsó implantátum hátrányai egy megbízható rendszerrel szemben…

Az olcsó implantátum legnagyobb problémája nem az, hogy nem fogadja be a szervezet, hanem az, hogy nem tudjuk megjósolni ...

» Katt ide a folytatásért

Tegye meg az első lépést…

recepció
Kérjen visszahívást!
Foglaljon időpontot!

 5 GYANÚS JEL,
hogy a fogbeültetése körül valami
nem stimmel…

ÉRDEKEL!

Amiről a fogorvosok mélyen
hallgatnak, avagy
5 GYANÚS JEL,
hogy valami nincs rendben...

Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük helyes e-mail címet adjon meg!
Kérjük fogadja el a feltételeket!
Elrontott és speciális fogászati implantációs esetek Fogbeültetés-szájsebészet Fogászat