Az ínygyulladás bizony olyan probléma, amelyre a terhesség során fokozottan kell figyelnünk, azonban fontos tudnunk, hogy nem a terhesség a fő okozója.
Terhesség során bizonyos nemi hormonok, így az ösztrogén és a progeszteron szintjének megváltozása az ínyszövetet sérülékenyebbé, vérzésre hajlamosabbá teszi, ami egyik az ínygyulladás egyik elősegítője lehet.

Az ínyen illetve a fogon jelenlévő lepedék hatására létrejövő – normál esetben akár tünetmentes – gyulladás ebben az esetben fokozott immunreakcióban nyilvánul meg.
Az íny duzzadt, vörös, vérzékeny lehet, amely sok esetben az ínygyulladás jele. Sokan meg is ijednek az ínyvérzéstől, és – mivel a fogmosás során tapasztalják leginkább-, el is hagyják a rendszeres fogápolást, ez viszont az állapot rosszabbodásához, és egyéb problémák (pl. fogszuvasodás) kialakulásához vezet.
Fontos tehát tudnunk, hogy nem a terhesség, nem önmagában a magasabb hormonszint a probléma okozója, hanem a lepedék.
A terhességi ínygyulladás (gingivitis) a terhesség második és harmadik trimeszterében a leggyakoribb, legsúlyosabb a nyolcadik hónapban, majd a kilencedik hónap során lassan visszahúzódik. Duzzadt, vörös, vérzékeny ínnyel azonban gyakran találkozunk a terhesség teljes időszaka alatt.
Többet között, ezért is nagyon fontos, hogy ne hanyagoljuk el a megfelelő és rendszeres fogápolást.
Központunkban dentálhigiénikus munkatársaink szívesen segítenek Önnek, azonban az első lépést Önnek kell megtenni.
Kérjen időpontot akár most azonnal, és vegye igénybe „FOGadás” csomagunkat, amely többet között tartalmaz egy teljes dentálhigiéniai kezelést is! (KATT IDE)
„FOGadás csomagunkról bővebben az alábbi linken tájékozódhat:
http://www.czinkoczky-fogbeultetes.hu/hirek/kedvezmenyeink