A világon százas nagyságrendű lehet a fogászati implantátum rendszereknek a száma. Magyarországon is legalább két tucatnyi azon típusok száma, amelyek hivatalosan forgalomban vannak.
Ezek közül azonban csak kevesebb mint 10 olyan fogászati implantátum gyártó van, amelyik több mint 10 éve található meg a hazai piacon. Ezen implantátumok mindegyikéről elmondható, hogy megfelelő minőségű, tehát megbízható márka, de azt nehéz megjósolni, hogy 10 év múlva ezek mindegyike forgalomban lesz-e még.Ezért fontos kérdés, hogy melyik fogászati implantátum típust szeretnék alkalmazni Önnél.
Én mindig azt tanácsolom a hozzánk forduló pácienseknek, hogy mindenképpen a legnagyobb gyártók, lehetőleg a 3 leggyakrabban alkalmazott fogászati implantátum típusból válasszanak, mert ez lehet a garanciája annak, hogy a beültetett és becsontosodott implantátumokat 20-30 év múlva is nyugodtan viselhetik anélkül, hogy azon kellene aggódniuk, hogy vajon a gyártó nem szűnt-e meg vagy, hogy szükség esetén fellelhetőek-e még a szükséges műszerek, eszközök, komponensek.