Mikor muszáj húzni,
mennyire fáj és
mire érdemes gondolni,
mielőtt végleg búcsút mondunk egy fognak?
Fontos információk
egyenesen a szakértő kezektől.

Sokaknak a foghúzás és a fájdalom jut eszébe a fogászatról. Nem is csoda, hiszen régen szinte minden problémásabb fogat úgy “gyógyítottak meg”, hogy egyszerűen eltávolították, ráadásul rendszerint igen kíméletlen módon.
Nyugodjon meg, ma ez már nem így történik! A Czinkóczky Implant Központ szakértő orvosai csak akkor folyamodnak foghúzáshoz, amikor már minden egyéb megoldás kizárható és valóban nem menthető meg az adott fog. Ha pedig húzásra kerül sor, Ön semmit nem fog érezni, hiszen tökéletesen el tudjuk érzésteleníteni a fog körüli területet. Nincs mitől félnie.
Ráadásul nálunk egy átlagos foghúzás nem tart tovább 5 percnél, mert a szakértő kezek tudják, hogy mikor, hova kell nyúlni.

Lássuk, milyen esetben elkerülhetetlen a foghúzás:

  • Ha a fogak tartószerkezete, a fogágy meggyengült, lebomlott (ezt nevezik fogágybetegségnek, vagy fogágysorvadásnak). Ez végső stádiumában a fogak elvesztéséhez vezet. Az ilyen okból kilazult fogak stabilizálása, megmentése már nem lehetséges. Természetesen, a legtöbb ilyen művelet csupán néhány percig tart és teljesen fájdalommentes.
  • A kiterjedt, elhanyagolt fogszuvasodás, vagy a fogak sérülése, letörése eredményezhet olyan mértékű foganyag veszteséget, amely lehetetlenné teszi a helyreállítást. Ilyen esetben sajnos még akkor is foghúzásra kerül sor, ha a fogágy ép.
  • Gyökérkezelt fogak esetén előfordul, hogy krónikus gyulladás, cysta, vagy egyszerűen csak állandósult fájdalom alakul ki az adott foggal kapcsolatban. Ilyenkor nem ritka, hogy műtéti beavatkozásra (rezekció, cisztektómia stb.) kerül sor, de időnként előfordul, hogy ezek sem elegendőek ahhoz, hogy panaszmentes, gyógyult állapot jöjjön létre. Ilyen esetekben is a fog eltávolítása a végső megoldás.
  • Ha elő nem tört, vagy fejlődésben visszamaradt (impaktált, retineált) fogak, pl. bölcsességfogak okoznak panaszt. Ez a leggyakoribb, és ezzel együtt sokszor a legnehezebb szituáció is. Ilyen esetekben nem ritka, hogy egy szimpla foghúzásnál bonyolultabb beavatkozás válik szükségessé. Nem kell azonban aggódnia, mert a Czinkóczky Implant Központ elismert, nagy gyakorlattal rendelkező orvosainak és a professzionális technikai háttérnek köszönhetően Ön a legjobb kezekben van.

Mielőtt beletörődne, hogy fogai örökre űrt hagynak maguk után, ne aggódjon!
Ma már olyan megoldások léteznek fogpótlásra,
hogy egész nyugodtan maradhat az Ön titka, hogy nem az eredeti fogaival mosolyog az emberekre.

Senki nem fogja észrevenni.
Ráadásul kellemetlenség nélkül, jóízűen ehet, és pont olyan életet élhet, mint akinek eredeti, egészséges fogai vannak.

Miért fontos, hogy tapasztalt szakemberre bízza a fogak eltávolítását?

Vegyük példának a köztudatban legrettegettebb foghúzást, a bölcsességfogak eltávolítását. Bár meglehet, hogy a legtöbb rendelő elvállal ilyen műtéteket, könnyen előfordulhat, hogy a végén mégis egy beutalóval a kézben, és egy fogmaradékkal a szájban kell távoznia a páciensnek. Ezért lényeges, hogy az ilyen beavatkozásoknak csak olyan rendelőben szabad nekikezdeni, ahol minden feltétel adott: megfelelő eszközök és tapasztalt szakemberek, akiknél Ön biztonságban van.

Mégis, mennyire fog fájni?

Nem tudjuk eleget hangsúlyozni, hogy egy ilyen típusú műtét teljesen fájdalom-mentesen elvégezhető, tökéletesen elérzésteleníthető, és rendkívül ritka, hogy hosszadalmas legyen. Szakavatott kezekkel egy szokásos foghúzás, általában nem több mint 5 perc.!!!!!
Higgyenek és tanuljanak a pletykákból, rémtörténetekből, amelyek hihetetlen fájdalmakról és több órás küzdelmekről szólnak, de ne higgyék el azt, hogy ezek szükséges velejárói egy ilyen beavatkozásnak.
Az ilyen esetek a nem megfelelő körülményekről és a szakértelem hiányáról árulkodnak.
Természetesen a foghúzást, mint minden sebészi beavatkozást követően jelentkezhetnek bizonyos kellemetlenségek. Ezek többsége (fájdalom, ödéma, vérzés, vérömleny, átmeneti érzészavar, stb.) néhány napig tart, és megfelelő módszerekkel, gyógyszerekkel csillapítható, enyhíthető. Amennyiben ezek a tünetek 3-4 nap alatt nem javulnak számottevően, érdemes felkeresnie kezelőorvosát, hogy segítsen Önnek további szenvedéseit enyhíteni vagy megszüntetni.

Miért fontos, hogy a foghúzás előtt a jövőbe tekintsünk?

Amennyiben egy fog eltávolítása elkerülhetetlennek tűnik, érdemes előre gondolni az esetleges későbbi implantációra is. Ugyanis gyakran van mód arra, hogy a foghúzással egyidőben megtörténjen az implantátum beültetése is. Ha ezt a lehetőséget elszalasztjuk, és a fogat már eltávolították, akkor mindenképpen ki kell várni a teljes csont regenerációt, és ez a gyógyulási idő általában 3-4 hónap.
Egyszóval időt takaríthat meg akkor, ha előre tervez. Nem is beszélve az állcsont sorvadásáról, ami az azonnali implantációval elkerülhető.
Természetesen van úgy, hogy nem lehetséges az azonnali implantáció, mert az anatómiai szituáció, a kihúzásra ítélt fog állapota, vagy a fogágy gyulladása nem teszi ezt lehetővé, ilyenkor sajnos csak a csontgyógyulás után jöhet az implantátum.

Mennyibe kerül mindez?

Pontos árajánlatot minden esetben a fogak és az állcsontok állapotának felmérése után, személyre szabottan készítünk, hiszen ahány ember, annyiféle eset létezik.

Szájsebészeti beavatkozás
Foghúzás fogóval,
fogeltávolítás feltárásból
12 000 Ft- 35 000 Ft
Azonnali implantáció esetén a foghúzás a mi „ajándékunk” Önnek

Mindezt várakozási idő nélkül! Az Ön idejét, mi fizetjük!

Amennyiben 15 percnél többet várakozik,
15 percenként 2 000 Ft visszatérítést adunk.
ido
Mindezt garantáljuk, mert szakavatott kezekkel, idejét becsben tartva dolgozunk Önért!