Fogszabályozás

A fogszabályzó kezelés célja az esztétikailag kifogástalan mosoly elérése mellett az, hogy a Páciens harapási rendellenességét helyreállítsa. Ez különösen fontos, hiszen a kezeletlen harapási rendellenesség akár fej és nyakfájáshoz, állkapocs ízületi fájdalmakhoz, súlyosabb esetben migrénhez is vezethet.

A fogszabályzó kezelést célszerű minél hamarabb elkezdeni, akár már 7-8 éves korban, de a mai technológiáknak köszönhetően, a felnőtt korban elkezdett fogszabályzással is kifogástalan, szép eredményt lehet elérni.

Rendelőnkben rendelkezésre áll minden olyan csúcstechnológiai eszköz, amelyek használatával fogszabályozó szakorvosunk gyors, fájdalommentes személyre szabott technikák és fogszabályzó eszközök használatával a lehető legrövidebb időn belül megszűnteti a Páciens harapási rendellenességét és széppé varázsolja fogsorát.

A modern fogszabályzó készülékeknek köszönhetően manapság már egyre több esetben van arra lehetőség, hogy a fogazat fogszabályzó kezelésre történő előkészítése során elkerüljük a foghúzást. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a kezelés időtartama alatt a Páciens az egyéni adottságaihoz igazodó lehető legkényelmesebb és legesztétikusabb fogszabályzó készüléket viselje.

Manapság már számos fajtája van a külső fogszabályzónak. A hagyományos fém szerkezet mellett lehetőség van átlátszó porcelán fogszabályzó készülék használatára is, melynek nagy előnye, hogy diszkrétebb, kevésbé látható.

Fogszabályzó szakorvosunk Dr. Lampé Krisztina, a következő fogszabályzással kapcsolatos szolgáltatásokkal áll a Páciensek rendelkezésére:

Gyermek fogszabályozás:

A gyermekek fogszabályozása során az arc, az állcsontok és a fogak megfelelő növekedését segítjük, legtöbbször kivehető vagy részleges fix készülékekkel.

Az első fogszabályozó konzultációt 7-8 éves korban/vegyes fogazatban javasoljuk, ekkor már elkezdhető a kezelés, ha az tényleg indokolt. Korai kezelésre a növekedés befejeztéig van lehetőség, utána már az állcsontok helyzetén nem, vagy csak állcsont-műtéttel tudunk módosítani.

Gyermekek maradó fogazati kezelése a felnőtt fogszabályozás során alkalmazott fix készülékekkel történik, amelyeket kiegészíthetünk a növekedést segítő, illetve az állcsontok egymáshoz való helyzetét befolyásoló beragasztott készülékekkel.

Felnőtt fogszabályozás:

Felnőtt korban már maradó fogazatról beszélünk, amelyek szabályozása beragasztott, fix fogszabályozó készülékekkel történik. Beragasztott készülékkel tudunk a legnagyobb mértékű mozgatásokat végezni a fogívben, amelyhez a készülék fajtáját a páciens fogászati státuszának és személyes igényeinek figyelembevételével választjuk ki. Rendelőnkben mind a hagyományos, mind pedig az önligírozó fogszabályozó készülékek elérhetőek.

Damon fogszabályozás:

Bizonyos esetekben Damon bracketekre lehet szükség, amely a lágy biológiai erőkkel történő fogmozgatásokat végzi és gyönyörű, széles mosolyt eredményez. Ezen speciális bracketek és a hozzá használt speciális ívek használatával elkerülhető lehet szájpadlás készülékek használata, a szájpad tágítása és akár jelentősebb torlódás esetén a foghúzás is.

Láthatatlan fogszabályozás:

Kis mértékű fogmozgatás esetén alkalmazhatóak a láthatatlan, sínes, aligner típusú fogszabályozó készülékek. A kezelést egy precíziós lenyomat előzi meg, amely alapján 3D terv készül a fogak mozgatásáról és megmutatja a várható eredményt. A sínek legyártása egyszerre történik, amelyeket a nap minimum 22 órájában viselni kell, hogy a tervben szereplő eredmény megvalósulhasson.

Fontos tudni, hogy a láthatatlan fogszabályozó készülék főleg apróbb esztétikai eltérések esetén javasolt.

Implantációt és fogpótlást előkészítő fogszabályozás:

Hiányzó fogak miatt a szájban maradt fogak nem kívánt módon mozoghatnak: dőlhetnek a foghiány felé, elvándorolhatnak vagy kiemelkedhetnek.

Fogpótlás vagy implantáció előtt az ilyen elmozdult fogak felállításában, helyremozgatásában segíthet a fogszabályozó készülékes kezelés, illetve a kezelést kiegészítő vagy akár önállóan behelyezett ortodonciai miniimplantátumok.

A fent leírtakból is jól látható, hogy az utóbbi évek fejlesztései lehetővé teszik a Páciensek részére azt, hogy egy kíméletes, akár foghúzás nélküli, gyors, esztétikus és fájdalommentes fogszabályzó kezelésnek köszönhetően esztétikus és egészséges mosolyuk legyen.

Dr. Lampé Krisztina Fogszabályzó szakorvosunk exkluzív környezetben várja a tökéletes mosolyra vágyó Pácienseket.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, ahol is a szakorvos az adott fogászati problémát és az Ön igényét figyelembe véve kialakítja az Ön számára legmegfelelőbb fogszabályozási kezelést.

Hívjon minket