Fogszabályozás

A fogszabályzó kezelés célja az esztétikailag kifogástalan mosoly elérése mellett az, hogy a Páciens harapási rendellenességét helyreállítsa. Ez különösen fontos, hiszen a kezeletlen harapási rendellenesség akár fej és nyakfájáshoz, állkapocs ízületi fájdalmakhoz, súlyosabb esetben migrénhez is vezethet.

A fogszabályzó kezelést célszerű minél hamarabb elkezdeni, akár már 7-8 éves korban, de a mai technológiáknak köszönhetően, a felnőtt korban elkezdett fogszabályzással is kifogástalan, szép eredményt lehet elérni.

Rendelőnkben rendelkezésre áll minden olyan csúcstechnológiai eszköz, amelyek használatával fogszabályozó szakorvosunk gyors, fájdalommentes személyre szabott technikák és fogszabályzó eszközök használatával a lehető legrövidebb időn belül megszűnteti a Páciens harapási rendellenességét és széppé varázsolja fogsorát.

A modern fogszabályzó készülékeknek köszönhetően manapság már egyre több esetben van arra lehetőség, hogy a fogazat fogszabályzó kezelésre történő előkészítése során elkerüljük a foghúzást. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a kezelés időtartama alatt a Páciens az egyéni adottságaihoz igazodó lehető legkényelmesebb és legesztétikusabb fogszabályzó készüléket viselje.

Manapság már számos fajtája van a külső fogszabályzónak. A hagyományos fém szerkezet mellett lehetőség van átlátszó porcelán fogszabályzó készülék használatára is, melynek nagy előnye, hogy diszkrétebb, kevésbé látható.

Fogszabályzó szakorvosunk Dr. Lampé Krisztina, a következő fogszabályzással kapcsolatos szolgáltatásokkal áll a Páciensek rendelkezésére:

Gyermek fogszabályozás:

A gyermekek fogszabályozása során az arc, az állcsontok és a fogak megfelelő növekedését segítjük, legtöbbször kivehető vagy részleges fix készülékekkel.

Az első fogszabályozó konzultációt 7-8 éves korban/vegyes fogazatban javasoljuk, ekkor már elkezdhető a kezelés, ha az tényleg indokolt. Korai kezelésre a növekedés befejeztéig van lehetőség, utána már az állcsontok helyzetén nem, vagy csak állcsont-műtéttel tudunk módosítani.

Gyermekek maradó fogazati kezelése a felnőtt fogszabályozás során alkalmazott fix készülékekkel történik, amelyeket kiegészíthetünk a növekedést segítő, illetve az állcsontok egymáshoz való helyzetét befolyásoló beragasztott készülékekkel.

Felnőtt fogszabályozás:

Felnőtt korban már maradó fogazatról beszélünk, amelyek szabályozása beragasztott, fix fogszabályozó készülékekkel történik. Beragasztott készülékkel tudunk a legnagyobb mértékű mozgatásokat végezni a fogívben, amelyhez a készülék fajtáját a páciens fogászati státuszának és személyes igényeinek figyelembevételével választjuk ki. Rendelőnkben mind a hagyományos, mind pedig az önligírozó fogszabályozó készülékek elérhetőek.

Damon fogszabályozás:

Bizonyos esetekben Damon bracketekre lehet szükség, amely a lágy biológiai erőkkel történő fogmozgatásokat végzi és gyönyörű, széles mosolyt eredményez. Ezen speciális bracketek és a hozzá használt speciális ívek használatával elkerülhető lehet szájpadlás készülékek használata, a szájpad tágítása és akár jelentősebb torlódás esetén a foghúzás is.

Láthatatlan fogszabályozás:

Kis mértékű fogmozgatás esetén alkalmazhatóak a láthatatlan, sínes, aligner típusú fogszabályozó készülékek. A kezelést egy precíziós lenyomat előzi meg, amely alapján 3D terv készül a fogak mozgatásáról és megmutatja a várható eredményt. A sínek legyártása egyszerre történik, amelyeket a nap minimum 22 órájában viselni kell, hogy a tervben szereplő eredmény megvalósulhasson.

Fontos tudni, hogy a láthatatlan fogszabályozó készülék főleg apróbb esztétikai eltérések esetén javasolt.

Implantációt és fogpótlást előkészítő fogszabályozás:

Hiányzó fogak miatt a szájban maradt fogak nem kívánt módon mozoghatnak: dőlhetnek a foghiány felé, elvándorolhatnak vagy kiemelkedhetnek.

Fogpótlás vagy implantáció előtt az ilyen elmozdult fogak felállításában, helyremozgatásában segíthet a fogszabályozó készülékes kezelés, illetve a kezelést kiegészítő vagy akár önállóan behelyezett ortodonciai miniimplantátumok.

A fent leírtakból is jól látható, hogy az utóbbi évek fejlesztései lehetővé teszik a Páciensek részére azt, hogy egy kíméletes, akár foghúzás nélküli, gyors, esztétikus és fájdalommentes fogszabályzó kezelésnek köszönhetően esztétikus és egészséges mosolyuk legyen.

Dr. Lampé Krisztina fogszabályozás szakorvosunk exkluzív környezetben várja a tökéletes mosolyra vágyó Pácienseket.

Jöjjön el hozzánk egy konzultációra, ahol is a szakorvos az adott fogászati problémát és az Ön igényét figyelembe véve kialakítja az Ön számára legmegfelelőbb fogszabályozási kezelést.

Hívjon minket

Az Ön számára szükséges kezeléssel kapcsolatos kérdéseit küldje el nekünk és csapatunk válaszol Önnek pár órán belül!