Nem csak extrém öndekoráció, de komoly orvosi segítség lehet a fogtetoválás.
Természetesen mindezt nem úgy kell elképzelni, hogy fogjuk magunkat, becsattogunk a megfelelő üzletbe, a fogunkra tetováltatunk egy viking harcost, és ezzel rendben is vagyunk.
» A Princeton University kutatói kifejlesztettek egy olyan szenzort, melyet a fogra lehet tetoválni, és ettől kezdve jelzi a fertőzéseket, illetve az általános egészségi információkkal szolgál. Az elképzelések szerint jól jöhetne a kórházakban, ahol a legyengült immunrendszerű betegek esetében idejében jelezné a baktériumos fertőzéseket, de ugyanígy szóba jöhet a harctéri alkalmazása, ahol a sebesülések esetében teljesülhetne ugyanez.
» Michael McAlpine és csapata, grafénból alkotta meg a kémiai érzékelőt, ami tulajdonképpen szénatomokból álló, egyetlen atom vastagságú réteg. Erre helyeztek rá egy „aromás maradványokban gazdag peptidet, mely kettős funkciót lát el, egyrészt stabilizálja a grafént, másrészt érzékeli a baktériumok mennyiségét.  Ezt kombinálták egy másik peptiddel, amit egy trópusi békából izoláltak, és három baktériumra különösen érzékeny. McAlpine reméli, hogy idővel kereskedelmi forgalomban is elterjedhet ez a megoldás, de jelenleg még van min dolgozni, hogy jobban bírja az emberi szájban meglévő igénybevételt.
forrás: technet.hu