Kinek nem futott még végig a hátán a hideg és kezdett el izzadni a tenyere, mikor meghallotta a gyökérkezelés szót? Főleg, ha egy olyan foggal kapcsolatban merült fel, ami nem is okoz panaszt?
Ilyenkor képes mindenki elodázni, halogatni a problémát, mely megfelelő kezelés nélkül sokkal súlyosabb megbetegedéseket is okozhat.
Tehát akár fáj egy fog, akár nem, bizony vannak olyan esetek, mikor a gyökérkezelés nem kerülhető el.

Sokakban él még a tévhit, hogy a gyökérkezelés a fogászat mumusa, és inkább húzzák ki, mintsem gyökér-kezeljék az adott fogat.

Pedig ez a beavatkozás, hála a megfelelő érzéstelenítő szereknek, a korszerű, profi eszközöknek és anyagoknak ma már tökéletesen fájdalommentes és könnyűszerrel kivitelezhető.
Most bemutatunk egy fogászati szakszót a gyökérkezeléssel kapcsolatban, hogy minden kételyt és félelmet eloszlassunk, egy olyan kezeléssel kapcsolatban, ami nem is fáj….
Endodontia:(endodoncia)
A fog és a fogbél-üreg anatómiájával, élettanával, valamint megbetegedéseinek és sérüléseinek diagnosztikájával (felismerésével), terápiájával és azok megelőzésével foglalkozó fogászati szakterület.

És valóban, az endodontia, azaz egyszerűbben kifejezve a gyökérkezelés tudománya ma már egy külön szakágat jelent a fogászaton belül. A korszerű anyagoknak, műszereknek köszönhetően, a még megmenthetetlennek gondolt fogak is könnyűszerrel megmenthetőek!


Ön is akar erről még többet megtudni?