Implantáció

Az implantáció alatt egy ún. műgyökér beültetést értünk, ami annyit jelent, hogy a hiányzó fog helyére olyan fogpótlást készítünk, amely nem a természetes foggyökérre, hanem egy mesterséges titán alapzatra épül. Lényegében mindegy, hogy egy fogat akarunk pótolni, vagy teljes fogatlansággal állunk szemben, ilyen esetekben az elvesztett fogak helyére, az állcsontba ültetjük be az implantátumot. Az így behelyezett műgyökér 3-4 hónap alatt becsontosodik, és ezután tulajdonképpen majdnem teljesen úgy működik a továbbiakban, mintha ott egy saját, természetes fog lenne.

A beépült műgyökér segítségével mód nyílik a régi kivehető fogpótlások stabilizálására, vagy megfelelő számú pillér esetén akár azok teljes kiváltására is. Ez azt jelenti, hogy az implantátumoknak köszönhetően bárki elfelejtheti a kivehető fogsorát. Ha szóló, vagy ún. részleges foghiányról van, szó, tehát csak egy, vagy néhány fog hiányzik, az implantátum nagyszerű megoldás arra, hogy ne kelljen hidat készíteni, vagyis a szomszédos fogakat nem szükséges lecsiszolni, hogy a hiányt pótolni tudjuk.

Az implantációnak köszönhetően olyan fogpótlásokat tudunk készíteni, amelyek mind esztétikailag, mind a komfort tekintetében többet nyújtanak, mint a hagyományos megoldások.

Az állcsontba beültetett implantátum, vagy műgyökér jó esetben egy életre szól és nem igényel teendőt, nem kell kicserélni, felújítani.

A fogpótlás, ami az implantátumra készül lehet egy korona vagy egy híd attól függően, hogy egy vagy több hiányzó fogat kell pótolni.

Az általunk beültetett implantátumokra ún. örökélet garanciát vállalunk!

Ha az Ön állcsontjába az általunk beültetett implantátumot bármilyen ok miatt bármikor el kell távolítanunk, a svéd gyártó cég, a Nobel Biocare Örökélet garanciája vonatkozik Önre.
Vagyis ha bármikor élete során, bármi történne implantátumával, akkor azt a gyártó díjmentesen kicseréli, mi pedig térítésmentesen beültetjük Önnek.
A garancia érvényesítésének mindössze két alapvető feltétele van: a megfelelő szájhigiénia, valamint az évente rendelőnkben elvégzett rendszeres kontrollvizsgálat, melynek dokumentálását mi végezzük. Olvasson bővebben garanciáinkról.

Régóta gondolkodik már fogimplantáción? Ne habozzon tovább, kérjen időpontot a Czinkóczky Implant Központba és mi Fogadás csomagunk keretében elkésztjük Önnek a kezelési tervét.

Hívjon minket

Felmerülő kérdéseire pár órán belül válaszolunk. Írjon nekünk!