Amikor a fogimplantátum már bekerült a csontba, egy zárócsavarral lezárjuk a csavar testét, hogy megóvjuk az esetlegesen belekerülő ételmaradékoktól és felrakódásoktól.
Ezen a ponton további két különböző lépés következhet. Ha szeretnénk bezárni az ínyt a gyógyulás időtartamára, akkor egy lapos zárócsavart helyezünk az implantátumba, ami lehetővé teszi számunkra, hogy összehúzzuk felette a sebet.
Ez az ún. zárt, vagy kétszakaszos technika, melynél a gyógyulás után fel kell szabadítanunk az implantátumot, hogy a fogpótlást el tudjuk rá készíteni.
Nyitott vagy egyszakaszos műtétnél a zárócsavar átér az ínyen, ezért ott nincs szükség külön felszabadításra. A gyógyulás alatt azt a folyamatot értjük, amikor az implantátum titánium felületére “ránőnek” a csontsejtek és a csavar becsontosodik.
Fontos megjegyezni, hogy mindegyik technikának megvannak a sajátos szakmai feltételei. A fogorvosnak kell mérlegelni, hogy mely esetekben milyen megoldást választ. A következő héten a gyógyulási szakaszról fogunk részletesebben értekezni, hogy összeálljon a teljes kép.
Mi történik az fogimplantáció után?
1. Amikor az implantátum már bekerült a csontba,
2. egy zárócsavarral lezárjuk a csavar testét, hogy megóvjuk az esetlegesen belekerülő ételmaradékoktól és felrakódásoktól. Ezen a ponton további két különböző lépés következhet.
3. Ha szeretnénk bezárni az ínyt a gyógyulás időtartamára, akkor egy lapos zárócsavart helyezünk az implantátumba, ami lehetővé teszi számunkra, hogy összehúzzuk felette a sebet. Ez az ún. zárt, vagy kétszakaszos technika, melynél a gyógyulás után fel kell szabadítanunk az implantátumot, hogy a fogpótlást el tudjuk rá készíteni. 2. Nyitott vagy egyszakaszos műtétnél a gyógyulócsavar átér az ínyen, ezért ott nincs szükség külön felszabadításra. A gyógyulás alatt azt a folyamatot értjük, amikor az implantátum titánium felületére “ránőnek” a csontsejtek és a csavar becsontosodik.
Fontos megjegyezni, hogy mindegyik technikának megvannak a sajátos szakmai feltételei.
A fogorvosnak kell mérlegelni, hogy mely esetekben milyen megoldást választ.