Senki nem fog hinni Önnek, amikor elárulja, fogpótlása van!
Tőlünk tényleg csak természethű és esztétikus pótlásokkal távozhat. No meg 5 év garanciával a rögzített fogpótlásokra…
Milyen fogpótlások közül választhat?
Számtalan megoldás létezik, és sok mindenen múlik, melyiket érdemes vagy lehet választani.
Függ például attól, hogy egy vagy több fogát vesztette el, hány foga van összesen, vagy hogy milyen állapotban vannak meglévő fogai.
Általánosságban elmondható, hogy létezik rögzített és kivehető fogpótlás és ezeken belül rengeteg különböző megoldás. Ezekről olvashat az alábbiakban, hogy segítség legyen Önnek a legjobb megoldás és szakember kiválasztásában.
Egy valami azonban mindegyikben közös: Ön semmit nem fog érezni a műveletekből, hiszen szakavatott kezeinknek köszönhetően, tökéletesen fájdalommentesen végezzük azokat, így az egész olyan lesz, mintha csak baráti látogatást tenne.
És most nézzük sorban a leggyakoribb megoldásokat?
Rögzített fogpótlások:
1. Korona

Rögzített fogpótlás például a korona, amikor egy-egy darab fog kap sapkaszerű pótlást.
Itt tehát szükség van egy meglévő foggyökérre, hiszen a korona csak a fog kiegészítése, és a kihúzott, kiesett fogak pótlására nem alkalmas.
A koronák ma már csaknem kivétel nélkül esztétikus porcelánból készülnek. A hagyományos fémkerámia koronák mellett egyre nagyobb szerepet játszanak a nemesfém-kerámia kombinációk, és a tisztán fémmentes porcelán koronák. Az aranykerámia korona pl. rendkívül hosszú élettartamú, pontos és biológiai tulajdonságai következtében is lényegesen kedvezőbb, mint a hagyományos fémre égetett porcelán.
Ha Önnek esztétikai okból, vagy fémallergia miatt ezek közül egyik sem kivitelezhető, az egyik legmodernebb, fémmentes restaurációt javasoljuk, a Procera fogpótlást. Ennek vázát egy különleges technológiával Svédországban gyártják, majd az esztétikus leplezést már a saját fogtechnikai laboratóriumunkban készítjük el rendkívüli precizitással, hogy Ön tényleg úgy érezze, új, természetes fogakkal rág, mosolyog és létezik.
Természetesen nem várakoztatjuk feleslegesen, és a koronákat fájdalommentesen rögzítjük a helyükre.
2. Fix hidak

Szintén rögzített megoldás a fix híd, ami annyit jelent, hogy több fog összekötésére kerül sor, azaz olyan esetekben, amikor hiányzó fogak pótlására van szükség, az egyik választható megoldás a híd készítése.
A hiányt határoló fogak, azaz a pillérfogak (ahogy a folyókat átkötő hidak tartószerkezetét is nevezik) előkészítése után és a lenyomatvételt követően a fogtechnikus készíti el a hidat, mely az előkészített fogakra pontosan illeszkedő koronákból és a hiányt pótló un. hézagfogakból áll.
Természetesen a hidak is különbözhetnek anyagukban, ám ma már csaknem kivétel nélkül porcelánleplezésű fogpótlások készülnek, melynek fém alapja lehet hagyományos fogászati fémötvözet vagy nemesfém.
Rövidebb hidak esetében a koronákhoz hasonlóan alkalmazható a Procera (fémmentes) eljárás is.
A hidakat is fájdalommentesen, barátságos környezetben rögzítjük Önnek.
 Kivehető fogpótlások
1. Kombinált fogpótlások

Kombinált fogpótlásnak azt a fogművet nevezzük, mely fix és kivehető rész kombinációjából áll.
Ilyenkor a meglévő fogak száma kevés, vagy elhelyezkedésük miatt lehetetlen egy teljesen rögzített híd elkészítése.
Ezekben az esetekben a kivehető rész speciális rögzítő elemekkel van a hídhoz rögzítve, így ez inkább csak nevében emlékeztet a hagyományos “protézisre”. Természetesen, mint mindegyik fogpótlásnál, a funkcionalitás mellett itt is természethűségre és esztétikus megjelenésre törekszünk.
 2. Kivehető fogművek (protézis)
Néha sajnos van olyan helyzet, amikor már elkerülhetetlen a protézis készítése, azonban ilyenkor is arra törekszünk, hogy annak rögzítettsége, stabilitása és megjelenése a lehető legjobb legyen.
Ez sajnos nem mindig kivitelezhető, ezért az ilyen esetekben gyakran az implantáció (fogbeültetés) mérlegelését javasoljuk, ami fényévekkel jobb megoldást jelent a hagyományos fogpótlásnál.
Ráadásul nálunk ez egy különleges technológiának köszönhetően teljesen fájdalommentes és nem mindennapi módon 10 év garanciát vállalunk munkánkra, valamint a beültetett implantátumra.
A fogpótlások menete?

  1. Diagnosztika, azaz felmérjük fogai és állcsontja állapotát, hogy minden apró tényezővel tisztában legyünk
  2. Tervet készítünk a fogpótlásra a helyzetnek leginkább megfelelő megoldásokkal
  3. Ha több lehetőség is van, segítünk Önnek a választásban az előnyök és a hátrányok pontos mérlegelésével
  4. Lenyomatot készítünk fogairól, amely teljesen fájdalommentes
  5. Szakavatott, precíz fogtechnikusaink elkészítik a fogpótlás rájuk eső részét
  6. Visszahívjuk Önt, és lepróbáljuk az elkészült fogpótlást
  7. Amennyiben igazításra van szükség, a fogtechnikus tökéletesíti a fogpótlást a tökéletes eredményért
  8. Elkészítjük, és szájba helyezzük végleges fogpótlását

 Tájékoztatásul az árakról:

http://www.czinkoczky-fogbeultetes.hu/fogaszat/fogak-potlasa-arak
Ne feledje, hogy 5 év garanciát vállalunk minden rögzített fogpótlásra!
Ez azt jelenti, hogy amennyiben 5 éven belül bármi történne a híd vagy korona fogpótlásával (azaz megsérül, elreped, kiesik, elszíneződik, lepattan stb.), akkor mi díjmentesen kicseréljük. Akkor is, ha láthatóan mechanikai okból történt.
És ez a kapcsolódó fogtechnikai munkákra is érvényes! Ráadásul nálunk nem kell órákat várnia a kezelésre, hiszen szakértő kezeink alapos, gyors munkát végeznek. Önnel is.
rogzitett_fogpotlas
A garancia feltétele a rendszeres, évenkénti kontroll és a megfelelő szájhigiénia.