A fogászati implantáció legtöbbször nem számít komoly sebészi beavatkozásnak, így általában nem igényel altatást.
Egy ilyen műtét során ugyanazok az élmények érik a pácienst, mint egy általános fogorvosi kezelés alatt, de persze van, akinek már önmagában ez is komoly traumát okoz.

Ilyen esetekben van mód általános érzéstelenítésre, vagyis altatásra. Aneszteziológus kollégánk segítségével különböző mélységű narkózist tudunk alkalmazni, a beavatkozás típusától, illetve várható időtartamától függően.
Leggyakrabban ún. vénás narkózist javasolunk, amely azt jelenti, hogy egy vénásan adagolt altatószer segítségével altatjuk a beteget, aki a tudat kikapcsolása mellett spontán lélegzik, így gépi lélegeztetésre nincs is szükség. Az ilyen beavatkozások során alkalmazunk helyi érzéstelenítést is, így az ébredés után is biztosítható a teljes fájdalommentesség.

Fontos szem előtt tartani, hogy az altatás minden esetben komolyabb megterhelést jelent a szervezet, a páciens számára, mint egy helyi érzéstelenítésben elvégzett fogászati implantációs beavatkozás, így alkalmazását elsősorban olyan esetekben javasoljuk, amikor helyi érzéstelenítés mellett nem biztosítható a zavartalan, nyugodt kezelés kivitelezése.